Termometr elektroniczny z sondą

Warszawa jest kobietą! - warszawajestkobieta

Temat: Przepisy i przypisy
...i jest miejscami zaschnięty). 8. Pokroić mięso na cienkie (5-6mm) plastry. 9. Podawać można na różne sposoby; z zieloną sałatą vinegret i ziemniakami z wody, albo surówką z selera i pieczonymi ziemniakami, albo surówką z czarnej rzodkwi i gotowaną białą fasolą – jak kto lubi. * Termometr do mięsa jest niestety podstawą. Jeżeli nie masz – trzeba kupić – przyda się również do innych pieczeni. Najwygodniejszy w użyciu jest termometr elektroniczny z sondą wbijaną w mięso połączoną z wyświetlaczem za pomocą kabla w stalowym oplocie – masz wtedy temperaturę podawaną na bieżąco, nie trzeba otwierać piekarnika i możesz sobie ustawić alarm przy danej temperaturze. Sondę należy wbijać w środek mięsa, ale tak, żeby nie dotykała kości. Temp. 58-60 stopni – krwiste Temp. 62-65 stopni – ‟różowe” do ‟brązowiejącego”...
Źródło: forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=216